Algemene Voorwaarden

De Algemene Voorwaarden gelden voor alle tegenwoordige en toekomstige leveringen en andere verrichtingen. Dit geldt ook indien Vitavie de klant bij een volgend contact niet weer op deze Algemene Voorwaarden heeft gewezen. Voor overname en gebruik van alle gegevens van Vitavie is schriftelijke toestemming van Vitavie vereist. De bevoegde rechtbank van Vitavie is gezeteld in Almelo.

Bestellen

Bestellen geschiedt uitsluitend via de website www.vitavie.nl. Zodra u het bestelproces volledig heeft doorlopen, ontvangt u de bestelbevestiging per e-mail.

Betalen

Voor de betaling wordt onderscheid gemaakt tussen klanten met een Nederlandse bankrekening en klanten met een buitenlandse bankrekening.

Nederlandse klanten

Voor bestellingen binnen Nederland hanteert Vitavie twee betaalmethodes. U kunt als Nederlandse klant tijdens de bestelprocedure kiezen voor een betaling via iDeal of een betaling met een handmatige overboeking. Voor beide betaalmethodes is de firma Buckaroo onze betalingspartner.

  • Als u kiest voor betaling via iDeal wordt u door Buckaroo doorverwezen naar uw eigen bank waar u middels internetbankieren kunt betalen.
  • Bij een bancaire overboeking verwijst Buckaroo u door naar onze bankgegevens waarna u handmatig het geld kunt overboeken. U dient bij de betaling uw ordernummer te vermelden.

Het voordeel van betaling via iDeal is dat Vitavie na afronding van uw bestelling de producten direct kan verzenden. Bestellingen binnen Nederland die voor 14.00 zijn geplaatst, worden daarom doorgaans de volgende dag al bij u aangeboden. Bij betaling via een bancaire overboeking wordt uw bestelling in de meeste gevallen de dag na uw bestelling verzonden.

Buitenlandse klanten

Voor bestellingen buiten Nederland hanteert Vitavie de bancaire overboeking als betalingsmethode. In de bestelprocedure zult u als buitenlandse klant automatisch naar onze internationale bankgegevens worden geleid door onze betalingspartner Buckaroo. Aan deze betaling zijn voor u geen extra kosten verbonden. Uw bestelling wordt voor verzending aangeboden zodra Vitavie het bedrag op haar rekening ontvangen heeft.

Levering

Alle goederen worden door Vitavie aan PostNL aangeboden voor verzending. Indien de betaling vóór 14.00 uur ontvangen is, wordt de bestelling dezelfde dag verzonden en de volgende dag door PostNL bij het opgegeven adres aangeboden.

Het pakket wordt maximaal 2 keer aangeboden. PostNL bezorgt tussen 09.00 en 21.30 uur. In zakelijke wijken vóór 17.00 uur. Bij afwezigheid van de geadresseerde wordt het pakket bij de buren aangeboden. Bij afwezigheid van de geadresseerde wordt na de tweede bezorgpoging het pakket naar een postkantoor in de buurt gebracht. Het pakket dient binnen 2 weken te worden afgehaald op het postkantoor. Wordt het pakket binnen 2 weken niet afgehaald, dan wordt het retour gezonden naar Vitavie. Bij iedere bezorgpoging, waarbij aflevering op het aangegeven adres niet mogelijk is, laat PostNL een schriftelijke kennisgeving achter. Indien er bij buren is bezorgd, wordt dit adres vermeld op de schriftelijke kennisgeving.

Vitavie kan geen aansprakelijkheid accepteren voor schade of verlies ontstaan tijdens het vervoer van uw bestelling via PostNL. Schadevergoeding is uitgesloten, voor zover deze niet door grove nalatigheid is ontstaan. Mocht een bestelling onverhoopt niet binnen drie werkdagen leverbaar zijn, dan neemt Vitavie altijd contact met u op per e-mail of per telefoon.

Indien uw bestelling aan Vitavie wordt geretourneerd bijvoorbeeld ten gevolge van een foutief doorgegeven adres of onbedoeld geweigerd door de geadresseerde, dan komen de extra portokosten voor rekening van de klant. Indien de fout aan de zijde van Vitavie is gemaakt, dan zal Vitavie deze kosten dragen.

Verzendkosten

De verzendkosten bedragen € 4,05 per zending voor Nederland. De verzendkosten bedragen € 6,00 per zending voor België.
Indien uw bestelbedrag €60,00 of meer bedraagt, worden er geen portokosten berekend voor Nederlandse adressen. De verzendkosten naar Belgische adressen bedragen in dat geval nog maar €4,05.
Voor de verzendkosten voor overige landen kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier op de pagina Service en Contact.

Kortingen

Kortingscodes worden enkel door Vitavie uitgegeven. De korting wordt altijd berekend op de verkoopprijs van het product -/- de geldende BTW. De kortingscode is gedurende een bepaalde periode geldig, na deze periode kan de kortingscode niet meer worden gebruikt.
U kunt de kortingscode niet inwisselen voor geld. De kortingscode geeft geen korting op andere producten dan de producten waarvoor de betreffende kortingscode-actie geldt en die nader zijn omschreven in de uitingen waarin de kortingscode is opgenomen.
Heeft u na afronding van uw bestelling geen gebruik gemaakt van de actuele kortingscode, dan is het niet mogelijk om de waarde van deze kortingsactie achteraf te vergoeden.

Bij enkele producten op deze webshop berekent Vitavie voor u een staffelkorting. Deze staffelkortingen zijn van toepassing bij de aankoop van meerdere potten/flesjes van hetzelfde product.
Staffelkortingen komen te vervallen wanneer er voor dit product een korting wordt toegekend voor een enkel stuk.

Klachten

  1. De ondernemer beschikt over een voldoende bekendgemaakte klachtenprocedure en behandelt de klacht overeenkomstig deze klachtenprocedure.
  2. Klachten over de uitvoering van de overeenkomst moeten binnen 7 dagen volledig en duidelijk omschreven worden ingediend bij de ondernemer, nadat de consument de gebreken heeft geconstateerd.
  3. Bij de ondernemer ingediende klachten worden binnen een termijn van 14 dagen gerekend vanaf de datum van ontvangst beantwoord. Als een klacht een voorzienbaar langere verwerkingstijd vraagt, wordt door de ondernemer binnen de termijn van 14 dagen geantwoord met een bericht van ontvangst en een indicatie wanneer de consument een meer uitvoerig antwoord kan verwachten.
  4. Indien de klacht niet in onderling overleg kan worden opgelost ontstaat een geschil dat vatbaar is voor de geschillenregeling.
  5. Bij klachten dient een consument zich allereerst te wenden tot de ondernemer. Indien de webwinkel is aangesloten bij Stichting WebwinkelKeur en bij klachten die niet in onderling overleg opgelost kunnen worden dient de consument zich te wenden tot Stichting WebwinkelKeur (www.webwinkelkeur.nl), deze zal gratis bemiddelen. Controleer of deze webwinkel een lopend lidmaatschap heeft via https://www.webwinkelkeur.nl/leden/. Mocht er dan nog niet tot een oplossing gekomen worden, heeft de consument de mogelijkheid om zijn klacht te laten behandelen door de door Stichting WebwinkelKeur aangestelde onafhankelijke geschillencommissie, de uitspraak hiervan is bindend en zowel ondernemer als consument stemmen in met deze bindende uitspraak. Aan het voorleggen van een geschil aan deze geschillencommissie zijn kosten verbonden die door de consument betaald dienen te worden aan de betreffende commissie. Tevens is het mogelijk om klachten aan te melden via het Europees ODR platform (http://ec.europa.eu/odr).
  6. Een klacht schort de verplichtingen van de ondernemer niet op, tenzij de ondernemer schriftelijk anders aangeeft.
  7. Indien een klacht gegrond wordt bevonden door de ondernemer, zal de ondernemer naar haar keuze of de geleverde producten kosteloos vervangen of repareren.

Retourneren

Indien u een product om welke reden dan ook niet wenst af te nemen, heeft u het recht binnen 14 dagen na aflevering aan Vitavie kenbaar te maken dat u beroep wilt doen op het herroepingsrecht. Vervolgens heeft u 14 dagen de tijd om uw bestelling terug te sturen. U dient voorafgaand een mail te sturen naar Vitavie dat u uw bestelling wilt retourneren. Retourzendingen kunnen alleen worden geaccepteerd indien de verpakking van het product onbeschadigd is en indien aanwezig, de plastic verzegeling op de verpakking niet is verbroken. Hierbij neemt Vitavie de kosten van de retourzending voor haar rekening. Ongefrankeerde retourzendingen of zendingen onder rembours worden niet geaccepteerd. Vitavie zal na ontvangst van de retourzending, binnen veertien (14) werkdagen het factuurbedrag restitueren, indien aan de bovengenoemde eisen is voldaan.

Privacy

Vitavie behandelt persoonsgegevens uiterst zorgvuldig en zal deze niet aan derden aanbieden. Persoonsgegevens worden opgenomen in een verzendlijst, die is samengesteld om u te blijven informeren over acties en nieuwe producten. Deze verzendlijst wordt alleen door Vitavie gebruikt. Indien geen prijs wordt gesteld op een dergelijk aanbod, dan is het te allen tijde mogelijk dit schriftelijk (per e-mail of per post) aan te geven. De gegevens worden dan onmiddellijk van de verzendlijst verwijderd.

Disclaimer

Vitavie tracht alle informatie op deze website regelmatig te actualiseren en/of aan te vullen. Ondanks deze zorg en aandacht is het mogelijk dat de inhoud niet juist, onvolledig en/of niet up-to-date is. Alle informatie op deze website is alleen voor informatieve doeleinden. Het is niet bedoeld als vervanging van het advies van uw eigen arts of voorschrijver of als vervanging van enige informatie op of in een productverpakking of label. Uiterlijk kunnen producten afwijken van de getoonde afbeelding. De inhoud is voor particulier gebruik bedoeld. De informatie op deze website is niet bedoeld om de producten te promoten als geneesmiddel, als diagnosemogelijkheid, om te genezen, om te behandelen of om enige ziekte te voorkomen. Tevens vormt geen enkel product een vervanging voor een gevarieerde voeding. Lees voor het gebruik van de op deze site gekochte producten de informatie van de fabrikant van de producten (op of in de verpakking of label) aandachtig door. Raadpleeg altijd uw arts of voorschrijver.

Vitavie is niet aansprakelijk voor directe of indirecte schade die is of dreigt te worden toegebracht of in enig opzicht verband houdt met het gebruik van informatie, dan wel producten of diensten, die door middel van deze website zijn verkregen of de onmogelijkheid de website te kunnen raadplegen. Vitavie is niet aansprakelijk voor de eventuele gevolgen van een vertraagde levering van een bestelling, dan wel het niet kunnen leveren van bestelde artikelen.

Vitavie mag de website naar eigen inzicht en op ieder door hem gewenst moment (laten) veranderen of beëindigen, met of zonder voorafgaande bekendmaking. Vitavie is niet aansprakelijk voor de gevolgen van verandering of beëindiging.

Prijzen en productinformatie zijn onder voorbehoud en aan verandering onderhevig. Vitavie is niet aansprakelijk voor eventuele fouten in de informatie op deze website. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Copyright

De inhoud van vitavie.nl, waaronder alle teksten, foto’s en logo’s, is auteursrechtelijk beschermd. Niets van deze website, al dan niet bewerkt, mag zonder schriftelijke toestemming van Vitavie worden overgenomen.

Copyright © 2006-2015 Vitavie, Ootmarsum, Nederland. www.vitavie.nl is onderdeel van Haiwi B.V.